Gin&Tonic med Napue på Västerports Kök i Varberg

Bar

VÄLKOMMEN TILL KJELLS BAR PÅ VÄSTERPORTS KÖK

Baren är döpt efter Kjell Johansson, snickaren från Stamnared utanför Varberg, som har byggt Varbergs högsta(?) bar på plats.

Kjells bar är specialiserad i gin-drinkar och ett specialsortiment av öl. Välkommen att smaka, vår krögare och sommelier Ulrika Lagergren ordnar organiserade likväl som spontana provningar i öl, gin, vodka mm.

Fortsätt att scrolla längre ner på sidan för att komma i ÖL-MENYN

We Go All Gin!

KJELLS GIN-MENY:

ADMIRAL NAVY STRENGTH England

Stor och robust smak. Rikligt med enbär, till toner av kvanne och citrus. Inslag av kardemumma och muskot. Admiral Collingwood har en klassisk ginkaraktär, utmärkt för alla gindrinkar och gärna i en GT toppad med citron.

SILENT POOL England

Klassisk gin med smakrik och frisk karaktär. Kryddad med 24 växter där enbärssmaken omges av blommiga inslag från bland annat lavendel och kamomill. Friska toner av citrus och limeblad, balanserade av lokalt odlad honung

GRENALLS GIN BLOOM England

Klar färg. En doft av rosenblad, färsk lavendel och honung som ger denna produkt en exklusiv och komplex karaktär. Mild, lätt kryddig, komplex och balanserad smak med toner av lavendel och honung.

HENDRICKS GIN Scotland

Hendrick’s gin är komplex, där enbär och citrus ger den typiska ginsmaken. Under det översta lagret döljer sig mängder med andra smaker, gurka är påtagligt liksom kamomill och doftrika blommor.

MONKEY 47 SLOE GIN Tyskland

Har en mörk färg med komplex doft av fruktiga toner och enbär samt en balanserad smak av ingefära.

MONKEY 47 SCHWARZWALD DRY GIN Tyskland

Vattenklar färg. Doften är kryddig nyanserad med inslag av enbär, koriander, citrusskal, sandelträ och peppar.

OPHIR ORIENTAL GIN England

Rik doft av orientaliska kryddor med mjuka toner och en härlig citrus. Inslag av kummin och kardemumma ger Ophir en varm jordnära känsla som balanseras med grapefruktskal. Mjuk kamfer, viss sötma och orientaliska kryddor skapar en varm känsla i munnen som dröjer sig kvar, men utan att öka intensiteten. Utdraget avslut med smak av svartpeppar och kryddor.

TANQUERAY GIN England

Kryddig smak med karaktär av enbär, inslag av koriander, citronskal och örter.

GUNROOM NAVY GIN England

Enbär, koriander, angelicarot, irisrot, citronskal, söta apelsinskal, lakrits, kyndel, cassiabark, mandel, muskotnöt och kanel.

KYRÖ NAPUE GIN Finland

Denna gin är gjord på råg med en klar färg. Doften är rik av örter med liten sötma, älgört och mjuk citrus, inslag av havtorn och tranbär flätas samman med örter. Fyllig kryddig smak med inslag av peppar med råg på tungan. Citrus och en viss bärig smak. Långt avslut med smak av svartpeppar och kryddor.

PINK GIN BITTER Tyskland

Doften i denna smaksatta gin domineras av komplex fruktig och blommig doft. Smaken är smidig med distinkta smaker av enbär i förgrunden omgiven av kryddiga smaker av lakrits, kummin och fänkål.

BEEFEATHER GIN England

Doften utgörs av enbär & citrus, smaken är torr med tydliga toner av enbär & citrus.

CAORUNN Scotland

En frisk och aromatisk doft med inslag av blommor, röda äpplen och citrus. Till karaktären är Caorunn ren, fräsch och har en söt smak som ger dig en lång uppfriskande känsla.

GORDONS LONDON DRY GIN England

Stor doft med tydlig karaktär av enbär, inslag av koriander, örter och citrus.

GIBSONS LONDON DRY GIN England

Kryddig doft och smak med inslag av citron, enbär, koriander och örter

WE GO ALL GIN SVERIGE!

ORGANIC GIN HVEN

Denna gin har klara citrus dofter, men även en tydlig mjuk karaktär av mauritansk bourbon vanilj och cassiabark. Färska skandinaviska enbär ger en rund fräschör, välbalanserad med kardemumma & calamusrot. Sichuan peppar, anis och guinea peppar ger struktur & balans. Denna gin har en förvånansvärt lång mjuk, oljig eftersmak med toner av lakrits & nyslaget hö

HERNÖ GIN

Doft är rund med enbärs karaktär, färska citrustoner och en blommig komplexitet. En rik smak av färska, krispigt gröna toner och koriander och en lätt oljig konsistens. En fyllig sötma kombinerad med vanilj och cassiabark. Långvarig avslutning av citrus och enbär med en antydan till svartpeppar.

HERNÖ OLD TOM GIN

Doften är fyllig med en viss skogston, följt av ljusa saftiga enbär och blommiga toner. Smaken har en mild karaktär med en lätt sötma och botaniska inslag. En explosion av gröna och krispiga enbär följt av toner av tallblommor. Smakupplevelsen avslutas med en blommig sötma, kombinerad med skogstoner och en ihållande smak av enbär.

HERNÖ JUNIPER CASK GIN

Doften har en ton av färsk enbärstall med mjuka citrus blommor. Smaken är storslagen med en fyllig konsistens och mild torrhet. Smakupplevelsen öppnas med en del gröna enbär, örter och peppar, följt av en mild vanilj sötma. Ett aromatiskt avslut av citrus och blommiga toner av koriander, en lång kvardröjande finish av saftiga enbär.

HERNÖ SLOE GIN

Doften har en mjuk, blommig slån med en mild sötma av vanilj. En touch av nötighet och fyllig fatkaraktär. Smaken har en saftig sötma i början, sedan blir den gradvis torrare med av toner av älgört samt en fyllig blommighet med inslag av lavendel. Avslutningen har en ton av torkade blommor och hö tillsammans med en krämig nötighet och torra bär. Mjuk men kvardröjande smak med en liten syrlighet.

TONIC WATER

FEVER-TREE PREMIUM INDIAN TONIC WATER

Tonic Water har en ren, frisk och aromatisk doft med inslag av citrus. Den är subtil, finbubblig och mjuk i smaken med inslag av citrus och fruktighet, väl balanserad av beskan från det naturliga kininet. Ren finish, fri från bismaker av sötnings- eller konserveringsmedel som hos konventionella tonicvatten.

FEVER-TREE MEDITERRANEAN TONIC WATER

I denna tonic blandar vi naturliga oljor hämtade från blommor, frukter och örter som växer i medelhavsområdet. Den har en subtil arom av timjan, med färsk citrus och inslag av rosmarin. Tillsammans med kininet blir resultatet en helt unik smakupplevelse där friska blommor bryter av mot kininet och skapar en behagligt balanserad smak.

FEVER-TREE SICILIAN LEMON TONIC

Sicilian Lemon Tonic har en stor doft av färsk citron. Den friskt bubbliga smaken är mjuk med subtila toner av citron, vackert balanserad av det naturliga kininet till en frisk krispighet. Mycket ren och nyanserad finish.

FEVER-TREE ELDERFLOWER TONIC

Elderflower Tonic har en blommig arom av fläderblom med viss sötma och inslag av citrus. Den finbubbliga texturen ger en mjuk och elegant smak av söt fläderblom, perfekt balanserad av kininets beska. Ren och frisk finish, befriad från tillsatser och sötningsmedel som i traditionella tonicvatten.

FENTIMANS TONIC WATER

En Tonic Water som är gjord på fermenterade sicilianska citroner och smaksatt med citrusoljor, limeblad, enbär, citrongräs och kinin. En torr och mycket frisk premiumtonic.

FENTIMANS HERBAL TONIC WATER

Denna milda Tonic Water har jordnära toner av isop (örtväxt). En smak av enbär och myrten uppvägs av en subtil sötma från kalkblomma och skärpan av kinin. Perfekt i kombination med hantverks gin.

THOMAS HENRY TONIC WATER

En perfekt balanserad tonic där den naturliga bittra smaken gifter sig perfekt med en touch av citrus. Att svalka sig i solen med eller på klubben i en perfekt GT, innehåller även kinin som triggar hungern innan maten.

THOMAS HENRY ELDERFLOWER TONIC

Denna prisbelönta tonic twist har en härlig harmoni mellan fläderblom och premium-tonic. I doften finns vita blommor och nektar som i smaken övergår till den mer vuxna stilen. En perfekt kombination tillsammans med gin.

BRITVIC INDIAN TONIC WATER

Vår Indiska Tonic levererar en skonsam doft av sötma, citrus och mandarin. Toner med en initialt söt mandarinsmak som innehåller citron i både torrhet och bitterhet. Dess eftersmak lämnar en ton av en kvardröjande sötma och mandarin.

APOTEKARENS INDIAN TONIC

En helt vanlig tonic med toner av citrus och kinin.

MIXOLOGISTEN REKOMMENDERAR

  • Kyrö Napue Gin tillsammans med Fever-Tree premium indian tonic, tranbär och en kvist rosmarin.

  • Silent Pool Gin med Fever-Tree mediterranean tonic water med en slice apelsinzest.

  • Opihr oriental spiced gin med Britvic Indian Tonic samt en bit kanel

ÖL-MENYN: Här har vi allt från Klassisk lager till ipa, apa, ale, stout m.m. Hos oss beställer du öl efter smak inte stil. Mycket Humle, Mycket Beska Eller Mycket Frukt? Kanske önskar du en välbalanserad eller något chockartat. Vi har det mesta.