Julbord på Västerport Kök

Julbord

JULEN PÅ VÄSTERPORT! JULBORD 2017: FREDAGEN 24 NOVEMBER - SÖNDAGEN 17 DECEMBER, TORSDAG-SÖNDAG.

Självklart erbjuder vi tidigare datum eller andra dagar, om ni är ett sällskap på minst 20 personer.

Halländska delikatesser och nya överraskningar på buffén signerat kökschefen och krögaren Joakim Majkvist. Välkommen att boka julbord vid havet för företaget & familjejulbord på söndagar. Vi bjuder barnen på en överraskning!

Pris: 449 kr per person inkl välkomstglögg.

Familjejulbord söndagar 349kr per person inkl välkomstglögg

Boka bord på tel: 0340-67 76 66 eller mail: bokning@vasterportskok.se

På Julbordet:

Ändringar i menyn sker efter kockens tycke och smak.

Fisk:

Kvällens soppa, senapssill, löksill, Västerports krämiga ginsill, dill- och citronsill, lingon- och stjärnanissill, örtsill i olivolja, Eva-Lenas vitlökssill, drömsill, kryddsill, Branstevikssill, rökt makrill, gravad lax, rökt lax, varmrökt lax, Ahlins lakritslax, rödbetsgravad kummel, anjovistårta, sauce verte, hovmästarsås, ägghalvor med majonnäs och räka, sillpotatis

Chark och delikatesser:

I jul samarbetar vi med den lokala köttproducenten Lillegården

Julskinka från Lillegården, rullsylta från Lillegården, pressylta från Lillegården, lantpaté, lökkorv, timmermanskorv, svensk älgkorv, svenskt kanelfläsk, fänkålssalami, svenskt rostbiff, hemlagad Tölö-senap, Västerviks senap, rödlökscumberland, rödbetsallad, cornichons, grönskålssallad med granatäpple, apelsin och rostade nötter, bakade betor med ostcreme & rostade solrosskott

Småvarmt:

Julköttbullar efter kockens recpet från Lillegården, prinskorv från Lillegården, rimmade revben från Lillegården, grillade revben från Lillegården, Janssons frestelse, rödkål, dopp i grytan, Ankarets julkorv från Läjet, saffransdoftande grönsaksgryta.

GRÖNKÅL: den halländska juldelikatessen delar alltid gästernas åsikter! Det finns lika många recept på grönkål (eller långkål, svartkål) som det finns husmödrar i de hallädska bondgårdar. För att tillfredställa så många smaklökar som möjligt så bjuder vi i år på inte mindre än TRE olika sortens grönkål: Kockens grönkål, Mammas grönkål, Gästens grönkål. Testa alla tre för att hitta din favorit, sedan är det bara att lassa på! Låt oss veta vilken du tycker är godast- vi har en liten intern tävling på g....

Efterrätt:

Ris á la malta med saftsås, saffranspannacotta, saffransmousse, lingon- och pepparkakscheesecake, Xmas-cookies, skumtomte-mousse, kladdkaka på vitchoklad och saffran. Efterrättsbuffén varierar varje kväll.

Ostbricka:

Stureost, Stilton, Kvibille gräddspecial, Kvibille cheddar, olika brie-ostar, grön tomatmarmelad, äppelmarmelad från Fridhemsberg, honung från Träslöv, valnötter, fröknäcke, spisknäcke, farmors ostkex, tre sorters bröd med smör.

Gottebord:

Vårt gottebord blev en riktig snackis ifjol, och vi tänker göra den ännu maffigare i år!

Risbräck, wienernougat, salta kola-popcorn, ischoklad, pepparkakor, polkagrisar, pepparkaksfudge, tranbärsfudge, brända mandlar, skumtomtar, mintkyssar, klementiner mm.

Smaklig spis!