Julbord på Västerport Kök

Julbord

JULEN PÅ VÄSTERPORT! JULBORD 2018: FREDAGEN 23 NOVEMBER - LÖRDAGEN 15 DECEMBER, TORSDAG-LÖRDAG.

FAMILJEJULBORD SÖNDAGEN 16 DECEMBER

Självklart dukar vi upp julbordet för er tidigare datum eller andra dagar, om ni är ett sällskap på minst 20 personer.

Åhh vad vi längtar till juletider. Hos oss i hamnen serveras ett julbord med både klassiker och nya recept. Hantverksmässigt tillagat med vår kökschef Joakim Majkvist med smaker från Halland och det kalla Västerhavet.

Pris: 495 kr per person inkl välkomstglögg.

LÖRDAGEN 15 DECEMBER:
JULROCK MED STREET BOURBON BAND! JULBORD INKL UNDERHÅLLNING 595 KR

Boka bord på tel: 0340-67 76 66 eller mail: bokning@vasterportskok.se

På Julbordet:

Ändringar i menyn sker efter kockens tycke och smak.

Fisk:

Kvällens soppa, senapssill, löksill, Västerports krämiga ginsill, örtsill i olivolja, Eva-Lenas vitlökssill, drömsill, Brantevikssill, apelsin- och ingefärssill, tomatsill, sill på 4 peppar, saffransill, vegan "sill" med Branteviksinläggning, rökt makrill, gravad lax, rökt lax, varmrökt lax, Ahlins lakritslax, anjovistårta, sauce verte, hovmästarsås, ägghalvor med majonnäs och räka, sillpotatis

Chark och delikatesser:

I jul samarbetar vi med den lokala köttproducenten Lillegården

Julskinka från Lillegården, rullsylta från Lillegården, pressylta från Lillegården, viltpaté från Lillegården, lökkorv, timmermanskorv, svensk älgkorv, svenskt kanelfläsk, svensk rökt renkorv, svensk rostbiff, hemlagad Tölö-senap, Västerviks senap, rödlökscumberland, rödbetsallad, cornichons, grönskålssallad med granatäpple, apelsin och rostade nötter, bakade betor med ostcreme & rostade solrosskott, picklade grönsaker, egenmarinerade oliver.

Småvarmt:

Julköttbullar efter kockens recpet från Lillegården, prinskorv från Lillegården, kryddiga revben från Lillegården, Janssons frestelse, rödkål, älgskavsgryta, vegansk beauty bourgignon, grönsaksbullar,

GRÖNKÅL: den halländska juldelikatessen delar alltid gästernas åsikter! Det finns lika många recept på grönkål (eller långkål, svartkål) som det finns husmödrar i de hallädska bondgårdar. För att tillfredställa så många smaklökar som möjligt så bjuder vi i år på inte mindre än TRE olika sortens grönkål: Kockens grönkål, Mammas grönkål, Gästens grönkål. Testa alla tre för att hitta din favorit, sedan är det bara att lassa på! Låt oss veta vilken du tycker är godast- vi har en liten intern tävling på g....

Efterrätt:

Eva-Lenas gotländska saffranspannkaka med sylt & grädde, ris á la malta med saftsås, saffranspannacotta, saffransmousse, lingon- och pepparkakscheesecake, Xmas-cookies, skumtomte-mousse, kladdkaka på vitchoklad och saffran och många fler härliga godsaker. Efterrättsbuffén varierar varje kväll.

Ostbricka:

Ostbricka varierar varje kväll. Kittost, Stilton, Kvibille gräddädel, Juledamer, olika brie-ostar, grön tomatmarmelad, äppelmarmelad från Fridhemsberg, valnötter, fröknäcke, spisknäcke, farmors ostkex, olika sorters bröd med smör.

Gottebord:

Vårt gottebord blev en riktig snackis ifjol, och vi tänker göra den ännu maffigare i år!

Risbräck, wienernougat, salta kola-popcorn, ischoklad, pepparkakor, polkagrisar, pepparkaksfudge, tranbärsfudge, brända mandlar, skumtomtar, mintkyssar, klementiner mm.

Smaklig spis!

NYHET: CATERING: VEGANJULBORD

Vi erbjuder ett veganskt julbord, endast för catering. Minimum 20 personer, bokning minst 3 dagar före. 395 kr/per person

Det veganska julbordet innehåller:

Förrätt: Pumpasoppa

Kallt: Grönkålssallad, Rödkålssallad, Brantevikssvamp, Hummus

Småvarmt:, Jönssons frestelse, Grönkålsveggobullar, Beauty Bourgignon, Brysselkålssallad, Kokt potatis, Sötpotatislåda, Rödkål, Griljerad rotselleri

Dessertbord: Krämiga dadel- och kokosbollar, Morotsbollar, Ris á la malta, Frukt, polkagrisar

Tillbehör: hemgjorda marmelader och inläggningar, senap, frön, olja & balsamico